Starten
Editors
Tabellen
Informatie
Vorige pagina
De Product Editor


Menu van de product editor

De Product Editor heeft een aantal verschillende opties.

Edit of toevoegen Producten

De kolom van de Product EditorPrecies wat er staat. Hier kunt u producten aan de winkel toevoegen maar ook bestaande producten aanpassen of weghalen.

De pagina bestaat uw 2 delen, een linker kolom en een groot rechter vlak.

Hiernaast ziet u de kolom. Daar staan alle categorieŽn van de webwinkel. U kunt daar een categorie kiezen als u een product wilt aanpassen.

Ook kunt u een product kiezen als u het Product-Nummer weet. Vul dat Product-Nummer bovenaan in en tik op de "Zoek Product"-knop.

Als u een categorie kiest dan krijgt u een overzicht van alle producten in die categorie en kunt u daar een keuze uit maken.

Zie hier onder een voorbeeld van mijn site:


Een lijst van 1 categorie

De categorie "Computers/Laptops gebruikt" heeft 4 producten. U ziet van elk product 3 foto's, de omschrijving, het merk, de prijs en 2 knoppen.

Tikt u op  dan wordt het product uit de winkel gehaald. Klanten kunnen het niet meer zien en niet meer bestellen. Dit doet u als een artikel (tijdelijk) uitverkocht is en u niet wilt dat de klanten het op dit moment zien.

Tikt u op  dan kunt u een product aanpassen.

Het scherm dat u ziet bij de edit-functie is gelijk aan die van een nieuw product. Het verschil is dat bij aanpassen van een product de gegevens al staan ingevoerd.


Alle mogelijkheden van het invoeren of aanpassen van producten

Het scherm dat u krijgt te zien voor aanpassen of invoeren breek ik in stukjes om te bespreken. Afhankelijk van wat u wilt kunnen delen hiervan uit of aan staan. In uw uiteindelijke editor staat waarschijnlijk niet alles aan, maar ik bespreek het wel. (B.v. staffelprijzen en handelaars-korting).

Info over de Product EditorHet eerste stuk van de gegevens van een product.

Product Nummer
Een product nummer is UNIEK. Elk artikel moet een eigen nummer hebben. Gebruikt u het nummer nog eens, dan wordt het eerste product overschreven. Het mag 1, 2, 3, .. of zo iets zijn, maar ook b.v. het bestelnummer bij uw leverancier.

Product Naam
Dit is de naam die een bezoeker van uw WebWinkel ziet. Afhankelijk van de manier waarop u de producten laat zien mag de naam tussen de 20 en 40 tekens lang zijn.

Product Merk
Het merk van het product. Voor als mensen b.v. zoeken willen op een bepaald merk.
Een optionele invoer. Kan uitgezet worden.

Categorie 1
De categorie waar het product in de WebWinkel moet komen te staan.
Als u op de regel tikt schuift en een keuzemenu naar onder waar u een categorie uit uw WebWinkel kunt kiezen. Tik uw keuze aan en het product wordt daarin opgenomen.

Omdat een product wel eens in meer dan 1 categorie past is er nog een optie om 2 meer categorieŽn te kiezen.

Denk aan een verloop kabel van SATA naar IDE en u heeft beide categorieŽn SATA-kabels en IDE-kabels, dan is het handig dat het in beide staat.

Maar denk ook eens aan een categorie "Aanbiedingen" of "Nieuw".

Het voordeel is dat een product maar 1 keer bestaat op die verschillende plaatsen. Past u dus de prijs aan, dan veranderd het in alle categorieŽn.

De foto's
Elk product heeft de mogelijkheid er 5 foto's bij te plaatsen, minder mag ook.
Door op "Bladeren" te tikken ( bij Chrome staat er "Bestand kiezen") kunt u een foto van uw eigen computer naar de site sturen. Die foto komt dan bij het product te staan.

Zoals al gezegd kunt u 5 foto's kiezen. Heeft u een foto te veel, wilt u er 1 weg? Vink dan het vakje voor "Weg" bij die foto aan. Deze wordt dan op de site uit het bestand gehaald.

Na het invoeren krijgt u de foto's te zien aan de rechterkant van het scherm zoals hiernaast.

Prijs
De prijs is de normale winkel prijs.

Gewicht
Het gewicht van het product als u wilt dat bij verzending de verzendkosten afhankelijk is van het gewicht. Dat houd in dat bij elk product het gewicht moet staan. Een optionele invoer. Kan worden uit gezet.

Staffel Prijs
De prijs om er meer dan 1 te kopen. De prijs daar is de prijs voor 1 stuk! Dus b.v. 10 euro als prijs en 9 euro bij 3 stuks. De WebWinkel weet dan dat dat 3x9 euro=27 euro moet zijn.

Site Prijs
Dit is de prijs voor op de site. In dit voorbeeld is de prijs 42.50 en de siteprijs 40.00. Op de site komt dan te staan "Van 42.50 voor 40.00 euro".
Als hier niets of 0.00 staat, dan wordt alleen de Prijs zichtbaar.

Handels Prijs
Dit is de prijs die een handelaar (Dealer) betaald. Daarvoor moet deze een inlogcode opgeven zodat u weet dat niet particulieren er gebruik van maken.

HandelsStaffel Prijs
Gelijk aan de Staffel Prijs, maar dan voor handelaren (Dealers). Alleen zichtbaar indien ingelogd als dealer.

Verzendkosten
Het bedrag dat het kost om dit product te verzenden. Een pakketje tot 10Kg kost b.v. bij Post.nl Ä 6.75. Bij de Systeem Editor kunt u het maximale bedrag opgeven. De verzendkosten tellen op tot het maximale bedrag.
Dit bedrag mag natuurlijk lager zijn als het door de brievenbus kan.

Combo-Porto
Als u dit aanvinkt voor dit product, dan wordt deze verzendkosten niet geteld als de totale verzendkosten al boven dit bedrag is. Is het totaal lager, dan wordt het dit bedrag.

Brievenbus Optie
Een bedrag en een keuze Ja of Nee.
Een product dat in een doosje zit past niet door de brievenbus en kost dus 6.75 voor verzending. Maar als b.v. de verpakking vele malen groter is dan het eigenlijke product, dan past het zonder doosje misschien wel door de brievenbus wat de verzendkosten drukt. In dat geval kunt u hier Ja kiezen en de prijs er bij zetten dat het kost om het te verzenden in een enveloppe.
Op de site krijgt de klant in de winkel de optie om te kiezen voor die eenvoudige verzendoptie.

Voorraad
Hier kunt u aangeven of een product in voorraad is. Op de site kan dat bij het product komen te staan. "Dit artikel is in voorraad" of "Dit artikel is niet in voorraad". Dit laatste voor als een artikel tijdelijk niet in voorraad is maar wel binnenkort verwacht wordt. Daarachter kunt u het aantal opgeven dat ik voorraad is. Bij 0 wordt het aantal niet zichtbaar.
Gebruikt u dat.... Dan wordt dat wel bijhouden...

Vlaggen
2 Vlaggen. Nieuw en Aanbieding. Door die aan te vinken zijn in de WebWinkel de producten uit te sorteren voor een Nieuw of Aanbieding pagina.

Invoer Datum
De datum van invoeren van het product. Dit wordt o.a. gebruikt om te kijken welk artikel het nieuwste is om bij een overzicht van nieuw naar oud te laten zien.
Er zijn winkelboxen die b.v. alle producten van de laatste maand kunnen laten zien. Die maken gebruik van de datum.
Om die reden die groene knop er achter waarmee u de datum op vandaag kunt zetten zodat het bovenaan komt te staan.

Informatie Regel
Dit zijn 3 korte kreten die in een overzichtlijst zichtbaar kunnen worden gemaakt. Niet alle lijsten maken hier gebruik van.

Product Zoekwoorden
Drie woorden of kreten die speciaal slaan op dit product. Deze komen (als u ze invult) onder de informatie van een product te staan met een zoek-functie. Ook krijgt Google deze woorden te zien als deze de site scant en kunt u meer opvallen.
U mag er natuurlijk ook minder opgeven.

WinkelKeuze
Een optie voor bij een product.
Ook uit te zetten in de editor.
Stel u verkoopt schoenen dan zou u bij WinkelKeuze "Maat" kunnen zetten en daar achter 40 41 42 43 44 (5 opties) zodat de klant in de WebWinkel een keuze kan maken.
Afhankelijk van de lengte passen niet bij alle lijsten alle 3 mogelijkheden.

Extern Product Nr
Dit is alleen voor uw eigen informatie. Het is NIET zichtbaar op de site. B.v. het productnummer van uw leverancier.

Inkoopprijs Excl.
Een hulp middeltje. Bereken de inclusief prijs en de bedragen bij een bepaalde winstmarge. Alleen ter informatie. Het 2e bedrag-vakje is voor b.v. de verzendkosten.

Informatieve Teksten

In dit stuk kunt u meer informatie over het product kwijt. Kiest een klant voor INFORMATIE bij een product, dan krijgt deze de tekst te zien.
De teksten worden geschreven in de WYSIWYG Editor van de site.
Meer informatie daarover
HIER. <- link om op te tikken.

DATA INVOEREN
Dan de belangrijkste button op dit scherm. Rechts boven staat . Door op deze knop te tikken worden alle toevoegingen of aanpassingen doorgegeven aan de site en zijn ze zichtbaar voor uw bezoekers.
Als u naar een andere functie van de editor gaat ZONDER op  te drukken is ALLES WEG!!!

Lees ook de tekst "Snel een product toevoegen" met een stap-voor-stap uitleg hoe dat gaat.


Lijst Deleted Producten

Kiest u voor deze optie dan krijgt u een lijst te zien van alle producten die u van de site "gedelete" heeft. Ze zijn dus na wissen niet helemaal weg. Ideaal als tussenopslag.


Door op Wissen te tikken is het product ECHT WEG.
Tikt u echter op , dan wordt het product teruggezet in de WebWinkel op de plaats waar het stond.

Lijst Nieuwe Producten

Een overzicht, net als hierboven, met alle producten waar de NIEUW-Vlag is geselecteerd.

Lijst Aanbieding Producten

Idem met alle producten waar de AANBIEDING-Vlag is geselecteerd.© 2015 - Jos Courbois